Intrebari frecvente
Cele mai des intalnite intrebari:
Da, epilarea definitivă cu laser este considerată o metodă sigură și eficientă pentru îndepărtarea părului nedorit. Laserul folosit în epilareemite o rază de lumină concentrată care este absorbită de pigmentul din foliculii de păr. Aceasta determină distrugerea foliculului de păr, împiedicând creșterea ulterioară fără a afecta țesuturile din jur. Lumina laserului nu se acumulează în timp, deci numeroase ședințe de epilare laser pot fi realizate.
Cu toate acestea, este important ca persoanele care doresc un tratament cu laserul trebuie să respecte indicațiile specialistului și să se asigure că aleg centre în care tratamentul este efectuat de către un profesionist calificat care respectă măsurile de siguranță adecvate.
Da, acestea se vor acoperi cu un creion alb sau un plasture, iar în caz că sunt foarte multe și cu aspect diferit, trebuie consultat medicul dermatolog pentru a stabili cu certitudine dacă există riscuri sau contraindicații.
Majoritatea zonelor se pot epila definitiv cu laserul, exceptând zonele cu mucoasă precum înteriorul nasului, zona ochilor, canalul auditiv, labiile inferioare vaginale, testiculele, scalpul.
Nu, acest lucru se explică prin existenţa unei cantităţi ridicate de melanină în piele, de asemenea în acea perioadă pielea este mult mai sensibilă, ceea ar putea duce la efecte adverse nedorite ca arsurile sau iritațiile. Se va evita expunerea la soare cel puțin o saptamână înaintea și după tratamentul laser.
Epilarea definitivă laser poate începe de la vârsta de 14-15 ani, preferabil după stabilizarea ciclului menstrual. Totuși, există posibilitatea ca rezultatele să nu fie optime întrucât în urma schimbărilor hormonale foliculii de păr să fie reactivați. După perioada adolescenței, rezultatele tratamentului devinmai sigure și de lungă durată.