Epilare definitiva laser
Despre epilarea definitivă
Epilarea progresiv definitivă cu laser este cea mai eficientă metodă de îndepărtare a părului pe termen lung disponibilă în prezent. Aceasta funcționează pe principiul fototermolizei selective care se bazează pe utilizarea unui fascicul de lumină concentrat pentru a distruge foliculii de păr, astfel încât aceștia să nu mai crească. Este o procedură non-invazivă, deci nu provoacă nicio deteriorare la nivelul dermului sau structurilor învecinate. Există mai multe sisteme de epilare pentru diferitele tipuri de piele și păr. Cele mai eficiente sunt: laser alexandrite (755nm), laser diodă (808nm) și laserul Nd:YAG (1064nm). Indiferent de tipul de laser utilizat sunt necesare mai multe ședințe pentru a obține rezultate satisfăcătoare și pe termen lung.
Rezultate
Beneficiile epilarii definitive laser
Eficacitate: Epilarea progresiv definitivă laser este o metodă eficientă de a elimina părul nedorit, laserul distrugând foliculul de păr, astfel împiedicând creșterea acestuia în viitor.
Durere redusă: În comparație cu alte metode de epilare, epilarea cu laser este foarte puțin dureroasă. În timpul procedurii, simțindu-se doar mici pișcături. De asemenea, dispozitivul de răcire al aparatului reduce semnificativ durerea și disconfortul. Nu necesită recuperare: Epilarea cu laser este sigură și nu necesită un timp de recuperare, astfel încât pacienții se pot întoarce la activitățile lor obișnuite imediat după procedură.
Prevenirea iritațiilor pielii: Epilarea cu laser ajuta la prevenirea iritațiilor pielii, care sunt comune în cazul altor metode de epilare.
Economisirea banilor și a timpului: Chiar dacă epilarea cu laser este costisitoare inițial, costul pe termen lung poate fi mai mic decât al altor metode de epilare. Nu va mai trebui să cumperi nenumărate lame şi aparate de ras, creme depilatoare, sau să îţi faci lunar programare la şedinţele de epilare cu ceară. Vei fi gata oricând să porți ce îți dorești.
Rezultate vizibile rapid: După aproximativ 12-14 zile de la prima sesiune de epilare cu laser, părul va începe să cadă și rezultatele sunt vizibile. Cu fiecare sesiune, numărul de foliculi de păr distruși crește, ceea ce duce la o reducere semnificativă a creșterii părului.
Îmbunătățirea aspectului pielii: Epilarea cu laser ajuta la îmbunătățirea aspectului și texturii pielii. Încă după prima ședință pielea este mai catifelată, lipsită de iritații. Ia-ți adio de la pielea cu aspect de “căpșună”
Îmbunătățirea calității vieții: Epilarea cu laser ajută la îmbunătățirea calității vieții, reducând anxietatea și stresul legate de creșterea părului nedorit și de complexitatea de a nu avea o piele catifelată.
Afecțiunile tratate de epilarea laser
Hipertricoza este o afecțiune rară care implică creșterea anormală a părului în orice parte a corpului, afectând atât femeile cât și bărbații. Această condiție poate fi congenitală, sau dobândită mai târziu în viață.
Epilarea progresiv definitivă cu laser reprezintă o modalitate non-invazivă pentru a reduce pe termen lung părul nedorit de pe față și corp.
Hirsutismul este o afecțiune care afectează numai femeile. Se manifestă prin creștere excesivă a părului, care urmează un model masculin de distribuție. Cauza exactă a hirsutismului nu este bine definitivată, ceea ce îngreunează tratamentul acesteia. Unele cauze care au fost legate de dezvoltarea hirsutismului sunt menopauza, tulburările endocrine, unele medicamente precum testosteronul, steroizii și glucocorticoizii.
Epilarea definitivă cu laser este în prezent cea mai eficientă metodă de îndepărtare a părului. Cu toate acestea, trebuie cunoscut că nu are succes pentru femeile cu dezechilibre hormonale. Înainte de a beneficia de un tratament de epilare definitivă, femeile cu păr excesiv facial sau corporal ar trebui să viziteze un medic pentru a verifica dacă suferă de un dezechilibru hormonal.
Foliculita este o afecțiune des întâlnită care presupune inflamația și infecția foliculului de păr, putând apărea oriunde crește părul. Se manifestă sub forma unui coș inflamat, dureros cu un fir de păr în centrul său, pot apărea fire de păr crescute sub piele, și mici inflamații dureroase în jurul acestora. Cauzele acestei afecțiuni includ epilarea cu ceară, raderea sau frecarea pielii de anumite haine.
Epilarea cu laser este o soluție eficientă de tratament pentru persoanele cu o predispoziție la foliculită.
Contraindicații
Epilarea definitivă cu laser este o procedură sigură, dar există anumite contraindicații pe care trebuie să le iei în considerare înainte de a începe tratamentul.
Piele bronzată: Epilarea cu laser NU se poate efectua pe pielea bronzată, deoarece există riscul de arsură a pielii care poate duce la hipo sau hiperpigmentări. Este important să se evite expunerea la soare sau la alte surse de bronzare, precum solarul, înainte și după tratamentul cu laser.
Anumite medicamente: Pentru pacienții care iau anumite medicamente fotosensibilizante, care afectează creșterea păruluisau urmează terapia cu săruri de aur din artrita reumatoidă este contraindicată epilarea cu laser pe perioada tratamentului.
Anumite afecțiuni medicale: Este contraindicată epilarea laser pentru persoanele care suferă de anumite afecțiuni medicale, de exemplu: boli de piele, boli autoimune, boli fotosensibilizante (lupus eritematos, s.a) cancer,epilepsie, au pacemaker cardiac, anomalii de coagulare, atrofie cutanată, sunt imunosupresați, prezintă istoric de livido reticularis, erythema ab igne.
Boli de piele inflamatorii sau infecțioase: Pentru pacienții care suferă de boli de piele inflamatorii sau infecțioase, cum ar fi psoriazisul, eczema, dermatita, vitiligo,herpes simplex, acnee pustuloasa, etc. este contraindicată epilarea laser.
Infecții sau leziuni la nivelul pielii: Epilarea cu laser nu este recomandată pentru zonele cu infecții sau leziuni ale pielii, deoarece acest lucru poate agrava problema sau poate cauza arsuri.
Foliculi de păr blond, roșcat, gri sau alb: Epilarea cu laser este mai puțin eficientă pentru foliculii de păr blond sau roșcat, deoarece acești foliculi au mai puțină melanină și, prin urmare, absorb mai puțină energie de la laser.
Femei însărcinate sau care alăptează: Femeile însărcinate sau care alăptează ar trebui să evite epilarea cu laser, deoarece siguranța acestui tratament în timpul sarcinii și alăptării nu a fost încă stabilită prin studii.
Anumite tratamente cosmetice: Persoanele care au făcut anumite tratamente cosmetice, cum ar fi peeling chimic profund, dermabraziune, radiofrecvență, alte tratamente cu laser pentru riduri sau acne, ar trebui să aștepte o perioadă de timp până la epilarea cu laser pentru a evita iritațiile sau leziunile pielii.
Varice sau alte probleme vasculare: Epilarea cu laser poate fi contraindicată în zonele cu varice sau alte probleme vasculare, deoarece energia laserului poate afecta vasele de sânge și poate cauza leziuni ale pielii.
Varsta prea mică: Epilarea cu laser poate fi începuta încă de la 14-15 ani, dar rezultatele acesteia vor fi influențate de schimbările hormonale.
Dacă suferiți de anumite afecțiuni sau ați observant anumite schimbări ale aspectului pielii, părului este important să consultați un medic specialist înainte de a începe tratamentul cu laser pentru a determina dacă acesta este potrivit pentru dumneavoastră și dacă există contraindicații care trebuie luate în considerare.